EnglishMagyarDeutsch

Figyelmeztető jelek: mikor számíthatok rá, hogy eldugul a lefolyó?

Józan ésszel általában már tudni lehet, hogy közeleg a katasztrófa. Sokan azonban még bíznak a szerencsében. De vannak olyan jelei a dugulásnak, amire mindenképp érdemes odafigyelni! Mikor számíthatok rá, hogy eldugul a lefolyó?

Az illatosító nem megoldás!

  • Először is a szag. Egy penetráns szag, a csatornaszag, ez árulkodó jel, hogy a csatornarendszerben, elindult egy folyamat, melynek a következménye nemsokára akár egy hatalmas dugulás is lehet. A szagot kiváltó ok, hogy a csatornarendszer belső falára lerakódott, és szűkülést idéz elő párnás rétegben a szerves anyagok bomlása, lerakódása. Ez a kellemetlen szagon túlfertőzésveszéllyel is járhat. Sokan légfrissítővel kezelik első körben. Sajnos nem igazán hatásos még rövidtávon sem. Hosszú távon viszont egyáltalán nem.
  • Másodszor, töpreng a lefolyó, lefollyak? Vagy ne! Az elején még úgy dönt, hogy lefolyik – igaz egyre több időbe telik amíg rászánja magát. De egy idő után bele se kóstol!

Mit tegyek, ha szagot érzek és lassan folyik le a lefolyó?

A mosdó és mosogató dugulását már a legelső gyanús jelre – pl. lassú lefolyás – hárítsuk el! Ami kezdetben néhány pumpálásra eltűnik, néhány nap múlva már csak szakember segítségével lesz elhárítható. Pumpáláskor nagyon fontos, hogy a mosdók-mosogatók túlfolyó nyílásait zárjuk le, különben a víz azokon visszaáramlik, s nem a dugulást löki tovább.

Nagymértékben csökkentheti a mosogatók szifonjainak eldugulását, ha rendszeresen szórunk zsíroldó szódát a lefolyóba. A meleg mosogatóvízben folyékony zsírok-szappanok a szifonban lehűlve megszilárdulnak, és a kialakuló dugulás magját alkotják. A zsíroldó szódákat egy mosogatónyi forróvíz leengedése után szórjuk a szifonba, célszerűen este “nap zárta” után, s reggel elsőként ismét bő, forró vízzel öblítsük ki a szifonból az oldatot.

Ha semmi se segít, akkor hívjon minket! Mi azonnal megoldjuk a problémáját! Duguláselhárítás Azonnal!

Éjjel-nappal hívható telefonszámunk:
(+36)20/318-1614


Címkék: , , ,