Csatornatisztítás

Mi is az a csatornatisztítás?

A csatornatisztítás egy magas nyomású géppel történő duguláselhárítás.
A csatornatisztítást általában épületen kívüli csatornahálózatokon alkalmazzuk, de egy külső tisztító nyíláson keresztül akár az épület irányába is dolgozhatunk. A csatornatisztítás megfelelő tisztítónyíláson keresztül az épületben is alkalmazható, de csak tapasztalt csatornatisztító szakember végezheti. A szakmai tapasztalat hiánya veszélyeket hord magában a magas nyomás következtében a csatornatisztító gép súlyos anyagi károkat tud okozni a lakásban.
A csatornatisztító berendezés nagy segítsége minden csatornatisztítást végző szakembernek, nagy segítség a későbbi dugulások kialakulásának megakadályozására.

Woma csatornatisztító gép működése:

Woma: magasnyomású csatornamosó és csatornatisztító eszköz, mely egy Honda GX-630 benzinmotor segítségével hajtja meg a magasnyomású pumpát ezáltal egy nagy nyomású tömlőn keresztül jut el a víz a speciális munkafejhez, mely segítségével végezzük a csatornatisztítást.

Csatornatisztítás menete:

A gépjárműbe épített tartályból érkező vizet, a nagynyomású szivattyú, egy nagynyomású tömlőn egy speciális munkafej segítségével kis furatokon hátrafelé nyomja, 220 bar nyomással. Az így keletkezett hajtóerő segítségével a magasnyomású tömlőt húzza be magával a szennyvíz vezetékbe. A magasnyomás segítségével a felhalmozódott hordalékot és szennyeződést felkavarja majd visszafelé húzáskor teljes mértékben kipucolja. Csatornatisztítás folyamán felhalmozott szennyeződést és hordalékot kézi erővel távolítjuk el a szennyvíz vezetékből, amit a megfelelő közömbösítő helyre szállítunk.

A csatornatisztító gép munka közben a szennyvízvezeték oldalán nem hagy semmilyen szennyeződést, ami később dugulást eredményezhetne.

A woma csatornatisztító gép homok, sóder, sitt, vékonyabb fagyökérzet, törmelék, lerakódott iszap eltávolítására is alkalmas. Segítségünkre lehet a nyomvonal keresésben.


Címkék: , ,