Duguláselhárító szakember

Ahhoz, hogy megbízzanak bennünk tudniuk kell azt is, milyen elvárásain vannak a duguláselhárító szakemberekkel kapcsolatban. Először csak olyan munkatársakkal dolgozunk, akik ismerik a szakma csínját-bínját. Nem elég azonban, hogy a vízvezeték szerelésben jártasak legyenek, külön képzést kapnak a duguláselhárító berendezések működéséről. Szerencsére a csapatban többen is sok évtizedes tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. vagyis a fiatalabbaknak is van kitől tanulniuk. A gondos, nyugodt munkavégzés szintén alapja annak, hogy valaki a cégünknél kapjon feladatot. És természetesen az is elvárásunk, hogy a megrendelőkkel a lehető legfigyelmesebben kell viselkedniük. A duguláselhárító szakemberekről alkotott véleményükre, tisztelt megrendelőink, mindig kíváncsiak vagyunk.

A másik nagyon gyakran használt precíz és hatékony eszközünk a csőkamera, amellyel minden dugulás helyét, jellegét fel tudjuk deríteni. Ebben az esetben is roppant nagy szükség van arra, hogy duguláselhárító szakember kezében legyen a holmi, mert máskülönben nem lehet majd vele hatékony felderítést végezni. A csőkamera egy szonda, amely képes kilométereket is megtenni a szennyvízvezeték rendszerben: feltérképezi a cső falát, a lerakódott vagy elakadt szennyeződéseket. Pontosan meghatározza a dugulás helyét, mindezt azzal kiegészítve, hogy kiváló minőségű, éles képet közvetít a duguláselhárító szakember számára. A csőkamerázással nem csupán a dugulás helyét, hanem a szennyvízvezeték falát, a tömítéseket, illesztékeket és a csővezeték idomokat is fel lehet térképezni. Nagy gyakorlat kell hozzá, hogy a berendezés megfelelően működjön.

A duguláselhárító szakemberek azonban nagyon gyakran tanácsot is adnak. Lefolyótisztítás házilag?

Igen, erre is van lehetőség, akár telefonos segítség alapján is. Tegyük fel, a baj hirtelen adódik. A dugulás esetében ez rendjén is való. Ilyenkor azonban kell, hogy azonnal az eszükbe jussunk: duguláselhárítás, éjjel nappal, az ország bármely pontján. Hívjanak bennünket akár reggel, akár este. A telefonnál dolgozó diszpécserünk is tud tanácsot adni, milyen házi praktikát érdemes elővenni annak érdekében, hogy legalább átmenetileg sikerüljön elhárítani a dugulást. Nos, a leggyakrabban a mosogató szifon tisztítását, a mosdó lefolyó ellenőrzését javasoljuk, de előkerülhet a pumpa is, amely nem túl makacs szennyeződések esetében bizony hatékony is tud lenni. Mi, duguláselhárító szakemberek is használjuk. Azt azonban tudni kell, hogy a dugulás természete olyan: a legritkább esetben elegendő a házi eszközök bevetése. A baj okozóját is meg kell találni és a makacsabb szennyeződéseket is meg kell szüntetni, hogy hosszútávra megfelelő megoldást tudjunk kapni.


Címkék: