Gyökérvágás

Csatorna gyökértelenítés, gyökérvágás, gyökérvágó.

Idővel a szennyvíz és esővíz csatornák elöregszenek gyakran a fák és bokrok gyökerei belenőnek és ezzel nagy kárt okoznak a szennyvízvezetékben. A hajszálgyökerek belenőnek a szennyvízvezetékbe, annak hajszálrepedésein, ott a jó táptalaj miatt elburjánzik. Ezzel folyamatosan dugulást és bosszúságot okoz. A műanyag csövekbe akár egy rossz illesztésnél vagy egy befordult gumigyűrű mentén és belenőhet a fagyökér a szennyvízvezetékbe, ezzel a gyökérvágás elkerülhetetlen és sok munkát ad a gyökérvágást végző végző szakembernek.

Először két-három évente látjuk a gyökérvágó szakembert, majd egyre sűrűbben kell hívnunk a csatorna gyökértelenítése miatt. A gyökérvágás szaktudást igénylő feladat, megfelelő szerszám és védőfelszerelés nélkül, ne végezzük!
Ügyeljünk arra, hogy gyökérvágás közben nehogy nagyobb kárt okozzunk, mint amilyen a gyökérrel benőtt csatornában már eredetileg is fennállt.

A fagyökér nem válogat belenőhet bármilyen anyagú szennyvízvezetékbe.
A vezeték illesztései a legkritikusabb pontok ott tud legelőször belenőni a fagyökérzet.

A csatorna gyökértelenítést, gyökérvágást több fajta géppel végezzük, az egyik egy Rothenberger R600 típusú gyökérvágó fejjel ellátott gép. A másik egy Ridgid KM1500 gyökérvágó berendezés és egy csatorna gyökértelenítő csörlőnk is van.

Csatorna gyökértelenítéssel már több, mint 20 éve foglalkozunk. Amennyiben szüksége van ránk hívjon bizalommal.

Éjjel-nappal hívható telefonszámunk:
(+36)20/318-1614


Címkék: , ,