Lefolyótisztítás tavasszal

maxresdefault-1

Ha a macska nem lát be a konyhaablakon, akkor vitathatatlanul itt az ideje a tavaszi nagy lefolyótisztításnak is akár Gödön, Dunakeszin, Szentendrén, Leányfalun vagy, Tahitótfalun. A nagytakarítás a hóvirág lekókadása után olyan természetes, mint ahogy a nárciszok kibújnak a tavaszi napsugár hívogatására. Egyetlen háziasszony sem felejti el a macska karmolta konyhaablakot megpucolni, de nagyon sok házigazdának nem jut eszébe, hogy a tavaszi munkák között ott kellene sorakoznia a nagy lefolyótisztításnak is.

Tegyük fel nincs dugulás, a csővezeték hellyel-közzel jól átjárható, csak kisebb bugyogás hallható, „mi az nekem, észre sem veszem”, csak akkor kapkodja a fejét és a pumpát a ház asszonya, amikor a mosogatóvíz nem akar lemenni vagy már csak alig csurog. Vészes könnyelműség, duguláselhárításra már korábban kell gondolni, nem olyan ez, mint a megfázás, hogy csak akkor fújom az orromat, amikor a tüsszögést a súlyosabb hurutok váltják fel. A duguláselhárításra, már jó előre érdemes gondolkodni, mondhatnánk úgy is, hogy a duguláselhárítás része kell, hogy legyen a tervszerű karbantartásnak akár Ürömön, Budakalászon, Solymáron, Nagykovácsiban, Budakeszin vagy Pátyon. Ezért ajánljuk a figyelmükbe, hogy időben rendeljék meg a csőmosást, szennyvízvezeték átvizsgálás vagy a kamerás csatornavizsgálatot.

Hogy miért kell időben gondoskodni a dugulás megelőzéséről?

Nos, egy szennyvízvezeték elzáródás komoly szükségállapothoz vezet a családi házban, még nagyobb egy többlakásos társasház esetében. A másik indokunk, hogy egy fürdőszoba lefolyó dugulása akár komoly kiadásokkal is járhat, mert bizony nagyon gyakran akár a fürdőszoba jelentős részében a csempét, padlóburkolást fel kell bontani annak érdekében, hogy sikerüljön orvosolni a bajt.

Vegyük csak azt az egyszerű esetet, amikor a csodálatosabbnál különlegesebb fürdőszerek anyagaitól és a habtól lerakódás keletkezik a fürdőszoba lefolyó egyébként nem túl vastag lefolyócsövén. Nem látszik, nem is gondol rá senki, pedig kellene! Csak amikor már nem folyik le a fürdővíz a tusolásnál, akkor kezd mérgelődni a család. Meg amikor a szappanhad, tusfürdő hab odaragad a kád szélére a lassan csordogáló víz miatt, akkor keletkezik ám pánik, hogy aztán most mit kellene csinálni. Először is le kell takarítani, na de a takarításra használt víz sem megy már le egykönnyen. Ilyenkor aztán érdemes azonnal a duguláselhárításra gondolni: dugulaselharitas-azonnal.hu, a legjobb azonban a megelőzés.

Mit is jelent a lefolyótisztítás?

Először is, a lefolyótisztítás legyen olyan tavaszi munka, mint a lakás vagy a ház rendes tavaszi nagytakarítása. Ezt is bele kell iktatni a ház körüli feladatok sorába akár Gödöllőn, Gyálon, Monoron, Nagykátán, Vecsésen vagy Fóton. A munkát érdemes jó előre egyeztetni a duguláselhárítás ügyeleten, hogy a munkatársaink a lehető legoptimálisabb időt tudják kiválasztani. A lefolyótisztítást minden esetben meg kell, hogy előzze egy alapos állapotfelmérés. Akár beltéri, akár kültéri dugulásról, csővezetékekről legyen szó, a szakembereknek végig kell ellenőrizniük a teljes szennyvízvezetéket. Csak szakavatott munkatársak tudják időben megállapítani, hogy valahol baj lehet.

Sokszor szükség van egy kamerás csővizsgálatra is, mert a szennyvízvezeték hálózat egy családi ház esetén is, akár több száz méternyi csővezetéket is jelenthet. A hálózat minden egyes részében ellenőrizni kell a cső falát: milyen szennyeződések, lerakódások vannak, amelyek a későbbiekben kisebb-nagyobb duguláshoz vezetnek. A szakembereink a videó berendezéssel végigpásztázzák az összes csővezeték csatlakozást: nincs-e kicsúszva a szigetelő gyűrű, nem repedt-e meg a csatlakozás, nem tört-e be valamilyen gyökér a szennyvízvezetékbe. A csővezeték átvizsgálásról készül felvételt természetesen a megrendelő rendelkezésére bocsátjuk, annak érdekében, hogy egy esetleges későbbi baj esetén gyorsabban megtervezhető legyen a beavatkozás.

A kamerás szennyvízvezeték vizsgálat mellett a lefolyótisztítás során egy szennyvízvezetéket át is mossuk, sőt ipari célra készül csőgörénnyel vagy szabatosabb megfogalmazásban acél csőspirállal ki is takarítjuk. A spirálos csővezeték tisztítás azt jelenti, hogy a szennyvízvezeték faláról leszedjük az oda kirakódott, gélszerű, szappanos, zsíros szennyeződést, amely a későbbiekben szinte biztosan duguláshoz vezet majd.

Nos, miért éri meg mindezt tervszerűen, megelőző dugulás elhárításként elvégezni?

A csővezeték elzáródást gyakran csak falbontással, csempe és járólap széttöréssel lehet megjavítani. Szeretné szétrombolva látni a fürdőszobáját, szeretné, ha a konyhájába két-három napig be sem tehetné a lábát a felfordulás miatt? Persze, hogy nem, ezért ajánljuk a figyelmébe a rendszeres lefolyótisztítást, amelyet megrendelhet nálunk: duguláselharitas-azonnal.hu; munkatársaink az év minden napján a rendelkezésükre állnak Budapesten, de az ország bármely pontján, különös tekintettel Gödön, Dunakeszin, Szentendrén, Leányfalun vagy, Tahitótfalun, Ürömön, Budakalászon, Solymáron, Nagykovácsiban, Budakeszin vagy Pátyon, Gödöllőn, Gyálon, Monoron, Nagykátán, Vecsésen vagy Fóton.

Hívjon bennünket éjjel vagy reggeli után, az év minden napján, non stop ügyeletet tartunk. Garanciával, kiszállási díj nélkül, precíz, megbízható munkával állunk a rendelkezésükre.


Címkék: , , , ,