Mosogató szifon tisztítás

A szagok időnként a mosogató szifonból vagy adott esetben a mosdókagylók szifonjából erednek. Hasonlóan, mint az előzőekben írtuk nem kell ahhoz dugulás, hogy bűzös „lehelete” legyen a szennyvízrendszernek. Ha a bekötés nem megfelelő, a mosogató szifonból eltűnhet a víz, ekkor pedig elősandít a bűz, nem is akárhogyan. A mosogató szifon esetében sokat segíthet, ha van túlfolyó a mosogató tálban, az be is van kötve, akkor kisebb a valószínűsége, hogy elillan a szifonból a víz.A szifon egyébként a régi alumínium szódásballonokhoz hasonlít, amelyben szintén a víz tarja kordában a szagokat, ebbe nyúlik bele az a cső, amely a mosogató vizet a mosogatótálból idevezeti, függőlegesen. A szifon azonban már el tud dugulni. Méghozzá a leggondosabb háziasszonyok esetében is.

Mi is kell a mosogató szifon dugulásához?

Előfordulhat, hogy mosogatás közben nagyobb ételdarabok kerülnek a lefolyóba, nagyritkán ez is okozhat csővezeték elzáródást. A figyelmes szakácsné azonban erre is figyel: fél krumplit, paprika csumáját nem gyömöszöl a lefolyóba, annál is inkább, mert elég nehéz is lenne.

A megoldást a súrolószernél kell keresni. Makacs szennyeződésekhez pasztát, dorozsmás súrolószert vesz igénybe a háziasszony. Így is van rendjén, ezek általában megkímélik a kényes edényeket is és közben ledörzsölik a szennyeződést. Csakhogy a súrolószer a mosogató szifon egyik legnagyobb ellensége. Mert azt mindenki beláthatja, hogy az apró kvarc vagy műanyagszemeknek a mosogató vízzel együtt le kell folyni a mosogató szifonba, utána pedig a szennyvízvezetékbe. No, már most az apró szemcsékkel teli mosogatóvíz a csővezetékben és a mosogató szifonban is pontosan úgy működik, mint a patakok vize. A hordalék egy idő után leülepszik a gravitáció miatt, itt is ez a helyzet. A súrolópor szép lassan kiülepszik a vízből, egy része – amit a víz nem tud magával sodorni a szifon alján gyűlik össze. Először csak egy vékony réteg, aztán vastagabb, majd egészen annyi, hogy a mosogatóvíz már nem is tud akadálytalan túlfolyni. A mosogató csak hörög és „prüszköl”, a háziasszony meg szitkozódik, persze csak magában, ahelyett, hogy már rég telefonáltak volna a duguláselhárításnak.

rosz-mosogato-szifon-2

A dugulaselharitas-azonnal.hu ügyeletén a munkatársaink az esti Híradó után, vagy reggeli szalonnás tojást követően is várják hívásukat, fogadják értesítésüket és nem különben tanáccsal is szolgálnak. Azoknak, akik hajlandóak bevetni a házi praktikát, és maguk is nekiállnak a mosogató szifon takarításának, elmondják, hogy lehet a legegyszerűbben tisztítani a szifont.

Természetesen a házi duguláselhárításnak megvan az ódiuma: ha nem sikerül a tömítéseket megfelelően illeszteni, a csöpögés megmarad, a szennyvíz eláztathatja a mosogató alatti részt, akár tönkre teheti a víz a bútorlapot, vagyis jókora kár is keletkezhet. Ezért inkább azt tanácsoljuk, hogy a tavaszi nagytakarítással együtt adjanak megbízást a csővezeték átvizsgálásra is. A lefolyótisztítás része nálunk (magyarendre.hu) a mosogató szifonok ellenőrzése és tisztítása. A mosogató szifonokat lehetőség szerint félévente, évente rendbe kell tenni. Ki kell belőle tisztítani a leülepedett, nyákos szennyeződést, amely magától soha, de soha nem fog kitisztulni a mosogató szifonból, de a fürdőszoba lefolyóból sem.

Természetesen ez a munka is némi szennyvízszaggal jár, de gyakorlott munkatársaink a lehető leggyorsabban végeznek vele. És ami a legfontosabb, hogy garanciát vállalunk a beavatkozásra. Nincs csöpögő csap, nem fordulhat elő eresztő szennyvízcsatlakozás, ha a dugulaselharitas-azonnal.hu szolgáltatását veszi igénybe. Ügyeletünk éjjel, nappal szakadatlan várja a hívásukat Budapesten vagy az ország bármely pontján, legújabban Gödön, Dunakeszin, Szentendrén, Leányfalun vagy, Tahitótfalun, Ürömön, Budakalászon, Solymáron, Nagykovácsiban, Budakeszin vagy Pátyon, Gödöllőn, Gyálon, Monoron, Nagykátán, Vecsésen vagy Fóton. Forduljanak hozzánk bizalommal akár az országhatáron túlról is.


Címkék: ,