Mosogató szifon

 

Az előrelátó karbantartás sokat segíthet a duguláselhárítás terén. A falban futó, szemünk elől elzárt szennyvíz vezetékek ugyanolyan gondoskodást kívánnak, mint a bútor politúrja, vagy a csap króm csöve. Érdemes tehát, a vezetékek időnkénti, de rendszeres ellenőrzésére figyelmet fordítani. És még ebben az esetben is előfordulhatnak galibák. Mert a csövek időnként eldugulnak. A vezeték akkor tölti be funkcióját, ha szabadon lefolyik benne a szennyvíz. Ellenkező esetben jöhet a hajtépés, a szentek emlegetése, ahelyett, hogy a duguláselhárítás jutna az eszünkbe. Csak egy telefon, higgyék el, nem kell több és mi máris irányba vesszük önöket a lehető legrövidebb idő alatt, a létező leggyorsabban és minden tudásunkkal felvértezve, hogy a semmilyen körülmények között el nem hanyagolható hibát megoldjuk.

Mint például a mosogató szennyvízvezeték dugulását. Aligha van olyan háziasszony, aki még nem találkozott ilyen jelenséggel. A mosogató szifonban annyira könnyen összegyűlik a szennyeződés, hogy azt el sem hisszük. A dugulás elsődleges oka tehát az lehet, amikor a mosogató szennyvízvezeték bűzelzárója, a mosogató szifonban lerakódik a szennyvíziszap, a víz nem tud megfelelően lefolyni és ez rövidesen a teljes duguláshoz vezethet.

A kérdés megint csak az, hogy mi okozhatja a mosogató szifon, a mosogató szennyvízrendszer eltömődését?

Sokan biztosan meglepődnek, amikor azt mondjuk, hogy a gondos háziasszony „rend és tisztaság mániája” lehet az egyik tényező, ami a szennyvízhálózat dugulásához vezet. Vegyük alapul azt a háztartást, ahol ma már a legnagyobb természetesség használják a mosogatógépet. A berendezés használati útmutatójában is szerepel, hogy darabos szennyeződést lehetőség szerint távolítsuk el az edényekről mielőtt a mosogatógépbe tesszük a holmit. Nos, erre természetesen a hagyományos mosogatóban szokott sor kerülni. Az ételmaradék a zsiradékkal együtt a szennyvízrendszerbe kerül. Az olajos, zsíros folyadék az egyik legnagyobb ellensége a csőnek. A zsiradék ugyanis filmszerűen kirakódhat a szennyvízcső falára, a mely, mint majd később látjuk a táptalaja a duguláshoz vezető szemcsék lerakódásának. Summa summarum, ahol mosogató gépet használnak, ugyanolyan esély van arra, hogy a mosogató szifon vagy a csővezeték elduguljon. Ráadásul az utólag kiépített mosogatógép csatlakozásokat is a hagyományos mosogató szennyvízrendszerébe csatlakoztatják, vagyis egy dugulásnak akár katasztrófaszerű következménye is lehet.

A mosogatógépet általában éjszakára szokták bekapcsolni vagy akkor, amikor a család egyébként is elmegy otthonról. Ha a szennyvíz már csak csordogálva tud lefolyni vagy bekövetkezik a dugulás, akkor a mosogatógép szivattyúja nem tudja a szennyvíz hálózatba küldeni a vizet. Ergo a folyadék a konyhában jelentősen megnövelheti a vízállást, elönti a szekrényeket, zárlatot okozhat az elektromos berendezésekben, nem is folytatom, mert megint csak égnek állhat az ember haja.

rosz-mosogato-szifon-2

Ellenőrzés és ellenőrzés. Ezzel sok bajt ki lehet zárni. Hívjanak bennünket az év bármelyik napján. A duguláselhárításban jártas munkatársaink készséggel az önök rendelkezésére állnak, akkor is, amikor még nincs, de a nagyobb kárt csak így lehet megelőzni. Garanciával, kiszállási díj nélkül végezzük a munkánkat. Telefonálhatnak nekünk Budapestről vagy az ország bármely pontjáról. Sokan hívták már a duguláselhárító szakembereinket a határon túlról is, természetesen ennek sincs semmilyen akadálya. Tudniuk kell, hogy cégünk a legkorszerűbb duguláselhárító berendezésekkel rendelkezik, amelyek hatékonyságához nem fér kétség, ráadásul arra is alkalmasak, hogy a szennyvíz hálózatra vigyázva, a legkisebb kárt okozzunk még akkor is, ha a falat vagy a padozatot meg kell bontani a duguláselhárítás érdekében. Azonban, ahogy korábban is említettem, a lehető legjobb megoldás, ha még a nagyobb baj előtt hívnak. Ilyenkor tanácsokat is tudunk adni, mit érdemes tenni, hogy elkerüljék a későbbi szennyvízvezeték dugulást.

A mosogató szifon eltömődését a leggondosabb háziasszony is könnyedén előidézheti. Azokat a szennyeződéseket ugyanis, amiket a mosogatógép sem tud lehozni mindenki súrolószerrel, esetleg ecetes szódabikarbónával próbálja eltávolítani. Csak a súrolószerek szemcséi a mosogatószifonba, a szennyvízvezeték rendszerbe kerülnek ám! Ha nem folyik elég gyorsan a víz, akkor kiülepedhetnek és akár meg is tapadhatnak a cső falán. S ha egyszer megtapad, akkor a legközelebbi súrolásnál jön a következő réteg, majd az követő és szép lassan egyre kevesebb víz tud majd átfolyni: a dugulás elkerülhetetlen. A duguláselhárító szakemberek először is kitisztítják a mosogató szifont, amit egyébként házigazda és a háziasszony is megtehet, még akkor is, ha kellemetlen látvány és nem túlzottan marasztaló szagokkal jár együtt. Ezek után következik a mosogató szennyvíz vízvezetékének átöblítése, a lerakódott szennyeződés eltávolítás. Gyorsan, a lehető legkisebb rendetlenséggel és az összeszerelés után garantáltan nem csöpögnek az illesztékek, ha bennünket hívnak.

Duguláselhárítás garanciával, minden időben, mindenhol.


Címkék: , ,