Nyomvonal meghatározása

A föld alatt vagy a falban futó kábelek, vezetékek megtalálása különösen nagy gond akkor, ha valaki nem saját maga építkezett, és használt házat vásárolt. Sőt, évtizedek múltán elfelejtődik, merre is futnak pontosan a csövek, vezetékek. Meghibásodás esetén különösen fontos tudni, hol keressünk az adott szakaszt.

Mikor jön szóba a nyomvonal meghatározás?

  • sérült vezeték van a telken, nem lehet tudni, merre van a hiba
  • felásás, burkolat felszedés, falbontás nélkül kell meghatározni a hiba helyét
  • ha a kamerás keresés nem hozott eredményt
  • faültetés, kerti melléképület építése előtt célszerű tudni, merre mennek a csövek, a vízvezeték vagy a gázvezeték a földben

Mire képes a nyomvonal kereső berendezés?

Lehet az bármilyen fém, műanyag, beton, stb. cső, feszültség alatti vagy feszültség mentesített kábel nyomvonalkeresését, hibahely meghatározását vállaljuk garanciával, akár 10 cm pontossággal!

Nyomvonal kereső berendezésünk: C.Scope Cable Avoidance Tool XD (angol nyomvonalkereső berendezés). A készülék akkumulátorral működik így nincs szükségünk áramellátásra.

Hogyan működik a nyomvonal kereső?

szonda

szondával nyomvonalkeresés

A szondát mely egy jelet ad ki önmagából egy betoló rúd segítségével a csőben eltoljuk a sérült szakaszig, (ezt a műveletet csőkamerás felügyelet mellett végezzük) és a kereső berendezéssel a padozaton, földön, betonon stb. keresztül megkeressük, 5m mélységben akár 10cm pontossággal (hibahely meghatározás).

Jelszállító kábel (berudaló)

szonda nélkül nyomvonalkeresés 

Egy jelszállító kábelt (berudaló szárat) beengedünk a csatornába, melyre egy adó készülék segítségével elektromos jelet kapcsolunk. Így a keresőműszer ezen jel befogásával meghatározza berudalónk és ez által a csatornánk, csövünk helyzetét, nyomvonalát 3-4 m mélységben akár 10 cm pontossággal (nyomvonal keresés, illetve nyomvonal meghatározás). Készülékünk sokoldalúságának köszönhetően alkalmazható berudaló nélkül is, csatorna fedlapok, fém csövek, általában fém tárgyak keresésére

Elektromos kábelek felkutatásánál, az elektromos kábel által gerjesztett jel alapján tudjuk a földben vagy falban futó vezetékek nyomvonalát megkeresni, ez alapján számítható ki a vezeték holléte. Keresőnk alkalmazásával elkerülhető a bosszúság, amit akár egy kép felfúrásával tudunk magunknak okozni azzal, hogy épp a villany vezetéket fúrjuk szét.


Címkék: , ,