Víz szivattyúzás

Felhőszakadások alkalmával előfordul, hogy az esővíz befolyik a ház vagy a lakás különböző részeibe, így a garázs, az alagsor, a liftakna, a pince, a kocsibeálló is víz alá kerül, de a piszkos lé befolyik mindenhová, ahol nem szeretnénk, hogy ott legyen.

Felhoszakadás

Manapság egyre több a felhőszakadás így ez a nem kívánt jelenség is egyre sűrűbben várható. Az extrém mennyiségű esővízzel az utcai esővíz és szennyvíz rendszerek is telítődnek, így képtelenek befogadni a házakból érkező szennyvizet.

Ennek következménye sok esetben, hogy a háztetőkről, utcáról, közterületről érkező víz súlya és nyomása a torlódás miatt szétnyomja a házak, épületek szennyvízvezetékét. Ilyenkor az esővíz, sokszor a szennyvízzel együtt a pincékbe jön fel, vagy a legalsó lakónál a WC-n keresztül, padlóösszefolyóból áramlik vissza, úgy mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon. Egyszerűen olyan erővel tör be a házba a víz, hogy nincs ember, aki vissza tudná tartani.

Az esővizet, szennyvizet minél előbb ki kell szivattyúzni, lehetőleg addig míg értékeink fel nem szívják annyira, hogy teljesen tönkre mennének. Sajnos sok helyen találkoztam ilyesmivel, láttam, ahogy mentik az emberek, az értékeiket és bíznak benne, hogy ez csak egy rémálom. A tűzoltóság és a katasztrófa védelem szakemberei se mindig mindenhol tudnak egyből ott lenni, hisz a kapacitás ott is és mindenhol véges. Ezért gondoltam, hogy beállok én is ebbe a sorba, és ha jön a baj, segítek.

Amit érdemes tudni a szivattyúzásról:

  1. A nagy teljesítményű szivattyúk az érintett helyiségből a víz 100%-át nem képesek eltávolítani, kivéve akkor, ha van erre a célra kialakított vízgyűjtő.
  2. A szivattyúzást követően utómunkák is szükségessé válnak: vízlapátolás vödörbe, vagy felmosó ronggyal vízfelszedés, majd végül a fertőtlenítés.
  3. Szivattyúink benzin és elektromos működtetésűek, így az áramszünet sem akadály.
  4. A benzinmotoros víz szivattyúk mérgező füsttel telíthetik meg a helységet így a szellőztetés mindig nagyon fontos miután végeztünk a munkálatokkal.

Ne legyen szüksége ilyen segítségre de azért biztos ami biztos tegye el a telefonszámunkat!

Éjjel-nappal hívható telefonszámunk:
(+36)20/318-1614


Címkék: , ,