WC duguláselhárítás

Az eldugult WC szükségállapotot idéz elő a családban. A WC dugulás miatt a ház vagy a lakás gyakorlatilag használhatatlanná válik. Kár azon töprengeni, hogy ilyen esetben mennyi időt lehet duguláselhárítás nélkül eltölteni? A válasz egészen biztosan semennyit, nulla órát, vagyis haladéktalanul hívni kell a duguláselhárító ügyeletet. Akarva, akaratlan az emberi szervezet megérzi a hiányt, a használhatatlan mosdó esetén szokott lenni a legnagyobb szükség a vécé használatára. Rohanhatunk a szomszédba, persze csak akkor, ha odahaza vannak az ismerősök. És ha hiába csöngetünk? Közben már hívni kellett volna a vécé duguláselhárító ügyeletet, de erre lehet, éppen akkor nem is gondolunk. Csöngetés a másik vagy a harmadik szomszédba, mire végre sikerül egy szabad mosdót találni. És lehet, még mindig nem tudtuk elküldeni az értesítést: valószínű órákat kell várni a késlekedés miatt a duguláselhárító szakember érkezésére. Telis-tele kényelmetlenség, kellemetlenség.

Rendszeres ellenőrzéssel, vagy a szennyvízvezeték időnkénti megelőző karbantartásával sok-sok kellemetlenség megelőzhető lenne, ha a házigazda vagy a közös képviselő megkeresne bennünket. A csővezeték alkalmanként ellenőrzése segít abban, hogy a lehető legritkább esetben forduljon elő dugulás, használhatatlan szennyvízhálózat. Hívjanak bennünket, akár éjjel, akár napközben: garanciával, kiszállási díj nélkül végezzük a munkát. Megtalálnak bennünket Budapesten vagy az ország bármely pontjáról elérnek. Ügyeletünk készségesen ad tanácsot is, hátha átmenetileg valami házi praktika segít. De természetesen a lehető leggyorsabban igyekszünk odaérni a helyszínre, hogy minél gyorsabban nekiállhassunk a duguláselhárításnak.

Toilet-1024-x-768-1024x768

De miért is fordul el WC dugulás, hogy lehet, az hogy a vastag belső átmérőjű csövön nem tud lefolyni a szennyvíz?

Vegyük a legalapvetőbb helyzeteket, amikor fura és még érdekesebb szennyeződések kerülhetnek a fürdőszoba vécéjébe. A felmosórongy szinte a leggyakoribb okozója a vécé dugulásoknak. A felmosás után gyakran nem veszik észre az emberek, hogy a rongy még ott a vödörben, zutty, egy löttyintésre a vízzel együtt megy a katonaságnál fókának csúfolt alkalmatosság és máris meglehet a baj. Ettől azonban különlegesebb dolgokat is „operáltak” már ki a duguláselhárító szakemberek az eldugult vécéből. A gyerekek előszeretettel próbálják „eltüntetni” kedvenc kocsijukat, babájukat a vécén keresztül. Ha egy plüss figura megszívja magát vízzel még meg is dagadhat, szinte teljesen elzárva a lefolyó vezetéket. A rongy mellett találtunk már a vécé szennyvízvezetékben összepározott zoknit, a rongyra tekeredett nejlon harisnyanadrágot. Előfordult, hogy márkás farmer elakadása miatt kellett megbontani a szennyvízvezetéket. Nem csoda, hogy az előbb említett, vécébe került holmik miatt igen könnyen bekövetkezik a dugulás.

Sajnos a lefolyó elzáródásának másik jellemző oka, hogy az ételmaradékoktól is, a legtöbb esetben a szennyvízhálózaton keresztül akarnak megszabadulni. A dugulás okozója lehet a vécébe került egész krumpli, nagyobb káposztahéj. De igen gyakran a mosogatószivacsok és a rongyok okozzák a galibát. A legjobb, ha a vécét arra használjuk ami, és nem öntünk bele mást. Mondhatják természetesen, hogy igen gyakran nem akarattal kerül a WC lefolyóba idegen anyag, csupán véletlenül húzzuk le a vízzel a legújabb pólóingünket, ettől még a dugulás, dugulás marad. Ilyen esetben pedig, higgyék el, nincs más megoldás, mint azon nyomban hívni a duguláselhárító szakembert. A legvalószínűbb, hogy ez a megoldása leggyorsabb és a leghatékonyabb.

A duguláselhárítással foglalkozó szakemberek, vagyis mi, fel tudjuk mérni az elzáródás jellegét, sok esetben jó eséllyel meg tudjuk állapítani, hogy hol következett be a dugulás. Mindez nagyban segíti, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a végére járjunk a bajnak. Természetesen vannak házi praktikák is, mint a forró víz bizonyos maró szódával a csővezetékbe öntése, esetleg pumpálás, de erre a vécék esetén nem nagyon van lehetőség. A vécé dugulását elhárító munkatársaink azonban fel vannak szerelve a lehető legkorszerűbb berendezésekkel, amelyek segítenek abban, hogy ne kellejen a vezeték hálózatot megbontani, sokszor e nélkül is sikeresen megbirkóznak a makacs eltömődésekkel.

De természetesen időnként a csővezetéket szét kell szedni annak érdekében, hogy a nagyobb szennyeződések napvilágra kerüljenek, ne maradjanak a szennyvíz útjában. A legszerencsésebb helyzet, amikor a gyűjtővezetéket nem a betonszerkezetbe rejtik, hanem hozzáférhető módon építik. Ilyenkor tényleg csak arra van szükség, hogy a csatlakozások mentén megbontsuk a csövet. Igaz némi kellemetlen szag és kifolyó szennyvíz elkerülhetetlenül kerül a pincébe, fürdőszobába, de legalább könnyen elhárítható a hiba. A „rejtettebb” szennyvízcsövek esetében viszont nem ritka, amikor a falat, padozatot kell bontani. Nos, ilyen esetben is nagyon nagy szükség van a precíz duguláselhárító szakemberekre. Nem mindegy ugyanis a rombolás, a por és a szennyeződés mértéke és az sem, hogy utána a lehető legesztétikusabban állítsák helyre a falat, padlót.

Nincs mese, önnek felkészült, ügyes, megbízható duguláselhárító munkatársakra van szüksége. Keressen bennünket, reggel, délben vagy akár éjszaka. Hétfőtől vasárnapig a rendelkezésére állunk: Budapesten, az ország bármely pontján, de akár a szomszédos országokban is.


Címkék: , ,